Božanovské diskuzní fórum

icon | 19.11.21 21:21:40  |  (17.213.206) | __l__   .-.
ČESKO: Tak a je to. Ústavní soud vám sděluje, že informace o očkování je vysoce důvěrná informace o zdravotním stavu, která se NIKOMU neříká:



Informace o očkování fyzické osoby proti nemoci covid-19 je považována za údaj o zdravotním stavu, neboť vypovídá o tom, že osobě byla poskytnuta určitá zdravotní služba poskytovatelem zdravotních služeb (že jí byla aplikována vakcína). Tato informace je svou povahou vysoce důvěrná a je specificky chráněna. Očkování proti onemocnění způsobenému virem covid-19 je dobrovolné. Stejně jako u jiných zdravotních úkonů je pak na každé fyzické osobě, zda zdravotní úkon podstoupí a komu o této skutečnosti sdělí informace. Ústavní soud nezjišťuje a ani nemá právo zjišťovat tyto informace o zdravotním stavu soudců či asistentů soudce, ledaže by bezprostředně souvisely s výkonem práce či plněním povinností, které jsou ukládány zákony. Dobrovolné očkování však nemá vliv na způsobilost k výkonu práce a ani právní předpisy s vakcinací/non-vakcinací soudce či asistenta soudce nespojují žádnou povinnost ve vztahu k působnosti Ústavnímu soudu. Povinný subjekt tak není povinen ani oprávněn pro potřeby poskytování informací zjišťovat a shromažďovat výše uvedené osobní údaje.

Ústava – koncept ústavy má být naším nejsilnějším štítem proti totalitě. Je to nejvyšší právní norma, základní zákon, který se nesmí porušovat. Má mít vyšší platnost než jakákoli vyhláška. Naši poslanci si ale ústavou skupinově vytírají zadek a pak na ni ještě hromadně močí. Je to pro ně jen přežitý cár papíru, který se podle potřeby ignoruje. “Pro naše bezpečí”, samozřejmě!

Z historie je stale ucime
A hlavně – neztrácejte naději. Český národ (tedy Češi, Moravané a Slezané) je abnormálně šikovný, odolný a rozumný. Mnohokrát v historii jsme byli ostrůvkem zdravého rozumu v celé Evropě. I v dobách totalit jsme většinou patřili mezi ty “méně vypatlané”. Jsme malincí, ale jsme skutečné srdce Evropy. Geograficky, politicky i kulturně. Srdce často přehlížené, ale stále pulzující už nejméně 1 500 let. A i když se mnohokrát zdálo, že nás některé velké a agresivní mocnosti zlomily, nikdy to nebyla pravda – jen jsme se na chvilku ohnuli jako proutek, abychom pak šlehnuli zpět.


Předchozí příspěvek   |  Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra